четвъртък, 11 юли 2013 г.

ТОРТА - ДИНЯ. ЕКЗОТИЧНО И ПРАКТИЧНО

Видях една снимка из нета и тя ме грабна. По повод на нея - направих своя рецепта и собствен аранжимен. Готварството също е творчество, нали? А тъй като ме вълнуват всякакви творчески експерименти - ето на. Купих парче диня, 200гр. заквасена сметана и 1 обикновен млечен шоколад. И започнах.
Стъпка 1 - отрежете динята и я оформете в правоъгълна форма или като пресечен конус ако е цяла диня.
Стъпка 2 - Разтопете шоколада и добавете към него сметаната.
Стъпка 3 - Намажете динята с горепосочената смес. Украсете с кокосови стърготини, пръчици или крокант.
Стъпка 4 - Гарнирайте и аранжирайте в поднос. Аз ползвах малини и череши за целта.
Сложете за 10минути да се охлади в хладилника.
Насладете се на резултата, лято е!








Няма коментари:

Публикуване на коментар