петък, 22 февруари 2013 г.

СОЛЕНИ ПИТКИ ЗА СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА

Научих рецептата от една приятелка. Еми е страхотен кулинарен майстор, прекрасна дама и грижовна мака, която има чудесен кулинарен блог. Та преди дни, тя сподели тази закуска, която нейното семейство много харесва. Е, аз си позволявам да споделя тук рецептата, която малко поизмених, но ефекта е чудодеен. Всички хапват, а питчиците стават буквално за минути.
Изчезнаха у дома две тави - децата хапват с охота, а мъжа ми си носи на работа.
Питки със сирене


Три четвърти коф. кисело мляко, 1 ч.л. сода за хляб и брашно до замесване на меко тесто. Добавя се 200грама сирене. Правят се питки, като във всяка се бодва парченце масло, намазват се с един жълтък и се поръсват с кашкавал. Аз ги правя къс сирене, извара, кашкавал, а отгоре ги поръсвам с червен пипер. Може да са и сладки - ако вместо сирене сложите шоколад за готвене. Страхотни стават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар