Моята дъщеря обожава този детерт. Всъщност, това не е десерт, това може да бъде за нея основно ядене. Паят с ябълки е елексирът на зимата, от който моето семейство консумира с тави. Важното е, че паят става бързо, лесно и продуктите винаги са под ръка. Ето и рецептата за него:
Разбийте в купа 3 яйца, 7 с.л. олио, 9 пълни супени лъжици захар, 1 ванилия и 1 бакпулвер. Добавете 11 с.л. брашно до получаване на мекичко тесто. През това време нарежете три ябълки на кубчета и ги запържете в малко масло до зачервяване. Добавете ги към сместа. Разбъркайте и изсипете в набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар