Днес тя направи сама първият си грис с мляко. От начало до край. Украси го с ягоди и го сервира към моето кафе. Въпреки, че не ям грис, жестът ме трогна до сълзи. А десертът беше вкусен, не само толкова грасив.
петък, 22 февруари 2013 г.
ПЪРВОТО КУЛИНАРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА ДЪЩЕРЯ МИ
Моята Елена е на 6. Учудващо устойчив е интересът й към кулинарното изкуство и към естетическото оформление на предложените ястия. Тя може да гледа кулинарен канал така, сякаш е най-популярното и любимо детско филмче. Помага много в домакинството, а откакто има брат се налага и да готви. Важното е, че има страхотно желание. Търсим заедно рецепти из нета, събираме ги и тя държи да ги изпробваме заедно. Както казва Елена - мамо, когато работиш с приятелка, всичко е по-лесно и два пъти по-вкусно.
Днес тя направи сама първият си грис с мляко. От начало до край. Украси го с ягоди и го сервира към моето кафе. Въпреки, че не ям грис, жестът ме трогна до сълзи. А десертът беше вкусен, не само толкова грасив.
Рецептата я знаят всички - кипва се вода, подслаждам с 6сл. кафява захар, слагам 300 грама грис, добавям 400гр. прясно мляко, една ванилия, малко масло и канела по желание. От това количество се получават 8 порции - точно за моето семейство. Още горещо сипвам в купички. Като изстине ги обръщам и декорирам отгоре - с плодове, сушени плодове или малки бонбончета. Тази рецепта направи и Елена. Снимките също са нейни. Поздравявам те, детенце!
Днес тя направи сама първият си грис с мляко. От начало до край. Украси го с ягоди и го сервира към моето кафе. Въпреки, че не ям грис, жестът ме трогна до сълзи. А десертът беше вкусен, не само толкова грасив.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар