сряда, 16 януари 2013 г.

СОЛЕТИ - ДОМАШНА РАДОСТ ЗА ДЕЦАТА

СОЛЕТИ
Ровейки се безпомощно из нета с цел да открия как да направя солети, една майка, моя виртуална приятелка, Диляна спаси положението. Цитирам директно, макар без да поставя кавички, положението се спаси. Диди, благодаря за помощта и за напомнянето!
Плодови солети.
"Днес настъргах 1 дюля и 1 ябълка(търсим ефект запичане,но съм правила и с праскова,пъпеш,райска ябълка,тиква),добавих малко зехтин,малко кафява захар,но сигурно половин кафяна лъжичка,позачудих се за жълтък,обаче не сложих накрая,една щипчица сода,малко вода и брашно до омесване на тесто-твърдо,после вземам топче търкам между дланите докато стане пръчица-върху хартия за печене и се пече до пожълтяване. Съхраняват се в кутия, за да са меки."

Ето още един вариант - соленички
Продукти за около 40-50 броя:
½ чаена чаша типово брашно
½ чаена чаша ръжено брашно
½ чаена чаша кисело мляко, разбито с 1/3 чаена чаша вода
1/8 до ¼ ч.л. сода за хляб
сол – по желание
Пече са 10 минути на 180 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар