сряда, 16 януари 2013 г.
СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ДУХ
Ето един щрих от кухнята на Италия. Малко нюансирах рецептата, но нали е изкуство и готвенето.
ЛАЗАНЯ
Запържете 1-2 глави лук с джоджен, розмарин и босилек. Към него добавете кайма или бекон. После прибавете доматено пюре, разредено с водичка в съотношение 1 към 1, около 150-200грама. Прибавете няколко зрънца черен пипер и 1 дафинов лист. Отделно в тава, намазана със зехтин сложете 3 кори за лазаня. Отгоре обилно залеите със сместа, после отново три кори и отново смес. Най-отгоре сложете 2 кори и настържете кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна, на около 180градуса за около половин час.
Che bello il profumo d`Italia! Enjoy it!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар