Както споменах, у дома всичко е домашно. "Maretti" и подобните им модификации не купувам. Не защото не искам да отделя съответните средства да зарадвам децата си, а защото не искам да ги тъпча с консерванти. И така, дъщеря ми прави вече сама следното:
БРУСКЕТИ с чесън и босилек, или с маслинова паста
Нарязвате хляб, какъвто имате, аз обичам франзела и пълнозърнест със семена. Отгоре го поливате с мъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ничко зехтин и нарязвате на ситно чесън. Поръсвате с босилек. А останалата част от тавата - мажете хлебчетата с паста от пасирани маслини - най-добре зелени, овкусени със зехтин. Печете не повече от 10 минути на 150-160градуса. Със сигурност е по-вкусно от купеното. Можете да обогатите комбинациите с извара, синьо сирене, ементал или просто с пикантина.
В най-опростения си вариант, малко попрепечени, брускетите ми изглеждат така.
Няма коментари:
Публикуване на коментар