вторник, 26 март 2013 г.

МРАМОРЕН КЕЙК

Знам тази рецепта от баба. Винаги, когато правя този кейк, който става супер бързо и лесно се сещам за нея.
Продукти: 4 яйца, 2ч.ч. захар, 3/4ч.ч. олио, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 1 ч.ч. гореща вода /може и газирана, фанта, кола или тоник/, 2 и 1/2ч.ч. брашно, 1ч.л. какао.
Разбъркайте с миксер продуктите в следната поредност - яйцата със захарта, прибавете олиото, водата, брашното с бакпулвера до получаване не много гъсто тесто. Тестото трябва да е малко по-гъсто от боза. Добавете ванилията. Сипете във форма за кейк, намазана с олио и брашно. Оставете малко от тестото и го разбъркайте с какаото. Декорирайте кейка. Печете 35 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар