Днес получих вдъхновение за кулинарни приключения и ето какво сътворих на базата на няколко рецепти. Вкусна и бърза вечеря, направена на новия ми оребрен тиган. Получи се перфектно. Хареса се много от всички у дома.
Продукти:
Картофено пюре, лук, чесън, яйца, средиземноморски микс, зехтин
1 пакетче картофено пюре, направено според инстукциите, с прясно мляко. Към пюрето добавих 3 глави ситно нарязан запържен/задушен в зехтин салатен лук, 2 лъжици средиземноморски микс, 2 яйца, 3 скилидки чесън, 2 с.л. зехтин. Всичко това наредих в добре омаслен и силно загрят тиган. Пече се 10 минути, докато се запече. След това се взима една чиния с размера на тигана, намазнява се и тортата се изважда в нея, за да може да се обърне и да се запече и от другата страна. Също 10 минути в тигана. Вади се и охладено се сервира.Можете да го поръсите с кашкавал, да го аранжирате с кисели краставички. Моето домочадие го подхвана още току излязло от тигана. Нямах време за украси.
Няма коментари:
Публикуване на коментар